Hozzávalók / 2 adag
2 közepes db narancs
3 közepes db sárgarépa
1 csipet chilipehely
1 csipet fekete bors
1 csipet só
menta ízlés szerint
0.5 ek olívaolaj

Elkészítés
Tisztítsuk meg a narancsot és a répát a héjuktól, majd előbbit szedjük gerezdekre, utóbbit szeleteljük fel. Fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket vékonyan kenjük meg olívaolajjal. Vigyázzunk, ne ússzanak a zsiradékban, mindössze fűszerlegördülés megakadályozására szolgál az olaj.
Mérsékelten bánjunk a sóval, nem sós étel létrehozása a cél. Finoman hintsük meg szárított mentával, chilivel, borssal is.
Készre sütjük az ételt, a narancs kívül megkeményedett, a répa belül roppanós marad.