Hozzávalók / 6 adag

1.2 kg kanadai sütőtök (Cucurbita moschata)
0.5 csokor bazsalikom (friss)
2 marék dió
0.6 kg darált sertéshús (5%-os zsírtartalmú)
0.25 kg mozzarella (light, 2 csomag)
0.3 kg cheddar sajt
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
3 közepes db vöröshagyma
fekete bors ízlés szerint
1 dl víz

Elkészítés

Alaposan megpucoljuk a tököt (a héj alatti keményebb zöld részt is vágjuk le), majd félbevágjuk, kimagozzuk, és egyenlő vastagságú, hosszúkás darabokra szeleteljük, amiket a sütőpapírra bélelt tepsibe helyezünk. Megsózzuk, rácsipegetjük a bazsalikomot, rászórjuk a durvára darabolt diót.
Lehéjazzuk és felszeleteljük a hagymát, egy nagyobb edénybe tesszük az olajjal együtt - dinszteljük, később felöntjük a vízzel. Közepesen puhán hagyjuk, ezután alaposan összekeverjük a nyers hússal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Rákanalazzuk a húsmasszát a tökalapra, megpróbáljuk egyenletesen eloszlatni, hogy befedje az egész felületet. Rászeleteljük a mozzarellagolyókat, lereszelt cheddar-ral hintjük a végén.