Hozzávalók / 2 adag

1 közepes fej jégsaláta
2 közepes db körte
10 szelet bacon
15 dkg gorgonzola
2 ek balzsamecet
2 ek méz
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A salátát kisebb darabokra tépkedjük, megmossuk, leszárítjuk, és egy nagyobb, lapos tálba tesszük.
A bacont serpenyőben, zsiradék nélkül kiolvasztjuk, hogy jó ropogós legyen, kivesszük, és félretesszük. A körtéket megmossuk, és vastagabb cikkekre vágjuk.
A bacon visszamaradt zsiradékját kiöntjük a serpenyőből, és a serpenyőbe öntjük az olívaolajat, és beletesszük a vajat is. Megvárjuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a mézet és a cikkekre vágott körtéket. Hozzátesszük a balzsamecetet, és 3-5 percig néha óvatosan megkeverve, közepes tűzön átpirítjuk a körtéket. Sóval, borssal ízesítjük.
Összeállítjuk a salátát. A salátára halmozzuk a bacont, rátesszük a sült körtéket (vigyázat forró), majd a gorgonzola-darabkákat, és az egészet leöntjük a körte forró levével.