Hozzávalók / 4 adag

Az epres alaphoz
1 kg eper
3 ek barna cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
3 teáskanál citromlé

Tésztához
25 dkg finomliszt
6 dkg barna cukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1.5 dl főzőtejszín (én rizs/zabtejszínt használtam)

Elkészítés

Az epres alaphoz
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, beleöntjük egy tálba. Rászórjuk a barna cukrot, az étkezési keményítőt és kevés citromlevet facsarunk rá, majd összekeverjük hogy a keményítő ne csak 1 csomóban legyen. Nem baj, ha az eper picit törik, nem számít. Kivajazott jénaiba beleöntjük.

Tésztához
Közben a tészta hozzávalóit összekeverjük. Először a száraz anyagokat a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd egy pohárban a tojást felverjük, a tejszínt hozzáöntjük, és néhány gyors mozdulattal a vajas tésztához keverjük.
Fogunk egy evőkanalat, és "rádobáljuk" az eperre a tésztát. Nem kell elsimítani, pont az a lényeg, hogy kis kupacokban rakjuk rá a tetejére.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.