Hozzávalók / 10 adag

Piskóta
4 db tojás
4 púpozott ek rétesliszt
2 ek gyümölcscukor
0.5 kávéskanál fahéj
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

Vaníliás joghurtkrém
400 ml görög joghurt
1 tasak vaníliás pudingpor (főzés nélküli)

Tetejére
70 dkg meggybefőtt
3 db lapzselatin

Elkészítés

Piskóta
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
A tojássárgákat a porrá őrölt gyümölcscukorral, a fahéjjal és a kakaóporral kikeverjük, és beleforgatjuk a fehérjehabba, majd a lisztet is hozzáadjuk kanalanként.
Egy 26 cm-es gyümölcstortaformát kikenünk vajjal és meghintünk liszttel, és a masszát beleöntjük, elsimítjuk, néhányszor a pulthoz ütögetjük, hogy a levegőbuborékok kijöjjenek belőle.
160 fokon, alul-felül sütésen kb. 15 perc alatt megsütjük a tésztát (tűpróbával ellenőrizzük az elkészültét).

Vaníliás joghurtkrém
A görög joghurtot egy tálba öntjük, és robotgéppel hozzákeverjük a főzés nélküli vaníliapudingot.
A krémet a kihűlt torta tetejére kanalazzuk, elsimítjuk.

Tetejére
A meggybefőttet (vagy a magozott friss meggyet) lecsepegtetjük, és a krém tetején egyenletesen elhelyezzük.
A meggy levét felmelegítjük, közben a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
Ha a zselatin felpuhult, kicsavarjuk belőle a vizet, és a meggylébe tesszük, elkeverjük. Addig keverjük, míg a lé kihűl, majd a meggyek tetejére öntjük.
Hűtőben megvárjuk, míg megdermed.