Hozzávalók / 3 adag

Kakaós piskóta
1 db tojás
1 púpozott ek rétesliszt
1 teáskanál gyümölcscukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

Krém
200 ml habtejszín
8 dkg étcsokoládé

Meggy
15 dkg meggybefőtt

Tetejére
2 dkg étcsokoládé
1 tk vaj

Elkészítés

Kakaós piskóta
A tojást kettéválasztjuk.
A fehérjéből egy pici csipet sóval kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzákeverjük a fehérjéhez, amibe végül beleforgatjuk a lisztet.
A tésztát elosztjuk 3 db 7,5 cm átmérőjű kerek, fém sütőformába, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe állítunk.
A tésztát 160 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 10 perc alatt megsütjük.

Krém
A tejszínt összedarabolt 8 dkg csokoládéval felmelegítjük, míg a csoki elolvad, majd egy keverőtálban hűtőbe tesszük, hidegre hűtjük.
Ha már teljesen lehűlt, robotgéppel habosra keverjük.

Meggy
A kihűlt piskótára tesszük a kimagozott meggyszemeket, majd rányomjuk a hideg csokoládékrémet.
A megmaradt 2 dkg csokoládét megmelegítjük egy teáskanálnyi vajjal, elkeverjük vele, hogy homogén legyen, és három részre osztva a csokoládés krém tetejére simítjuk.
A csokoládéréteg közepére egy meggyszemet teszünk. Hűtőben lehűtjük.