Hozzávalók / 1 adag

3 ek olívaolaj
1 közepes db paradicsom (héj nélkül)
20 g sárgarépa
30 g káposzta
40 g fejessaláta (pár levél)
100 g brokkoli
100 g karfiol
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál chiliszósz
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
10 g szójaszósz
50 g garnéla
0.5 közepes db avokádó
1 db édesburgonya
1 dl kefir
0.5 citromból nyert citromlé

Elkészítés

A hűtőben volt pár maradék párolt brokkoli és karfiol, olívaolajon citrommal, chilivel sült garnéla, továbbá maradék zöldségek és egy fél avokádó. Ezeket vettem elő. Ennek hiányában először pároljuk meg a brokkolit és karfiolt, picit sózzuk és borsozzuk. A garnélát dobjuk egy kis olívaolajra, pár perc alatt egy kis só és chili társaságában süssük meg (adjuk hozzá egy csepp vizet is), majd a végén locsoljuk meg lime-mal. Az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és egy teflon serpenyőben olívaolajon, pár kanál vízzel süssük meg, sózzuk. Az édesburgonya hamar megpuhul, fedjük le egy kicsit, a végén, amikor elpárolgott a víz, akkor pirítsunk rajta, hogy ropogós kérget kapjon. Amint ezekkel megvagyunk, tegyük félre.
Reszeljünk le egy kis sárgarépát, lila- és/vagy fehér káposztát, tépkedjünk össze pár salátalevelet. Egy teflon edényben hevítsünk egy kis olívaolajat, dobjuk rá a meghámozott, felkockázott paradicsomot, majd a többi zöldséget is. Tegyük hozzá a brokkolit és karfiolt is. Egy kis só, bors társaságában pároljuk össze az egészet, csak pár perc alatt. Tegyünk hozzá egy kis chilit és olasz fűszerkeveréket, majd a legvégén szójaszószt. Óvatosan bánjuk a sóval, mert a szójaszósz is sós. A szójaszósszal pirítsuk össze az egészet, és ezt is tegyük félre. Amíg egy picit hűlnek az összetevők, addig egy doboz kefirt keverjünk ki sóval és olasz fűszerkeverékkel. Az avokádót kockázzuk, locsoljuk meg citromlével bőven, sózzuk, borsozzuk. Ezzel kész is vagyunk, jöhet a saláta összeállítása.
A zöldségkeveréket, édesburgonyát és az avokádót óvatosan keverjük össze, tegyük felülre a garnélákat, és locsoljuk meg egy kis kefirrel. Sajttal (feta), magvakkal, bármivel gazdagíthatjuk. Készen is van a csoda!