Hozzávalók / 4 adag

500 g pangasius (vagy harcsafilé)
600 g lecsó (üveges, natúr lecsó 30% paprikával)
1 közepes db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
0.5 dl napraforgó olaj
200 g bulgur
4 dl víz
1 db leveskocka

Elkészítés

A halfilét nagyobb kockákra vágjuk, és besózzuk.
A hagymát vékony cikkekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
Hozzátesszük a halkockákat, és magas lángon megpirítjuk minden oldalukat. A hal nagyon hamar megsül, vigyázzunk, nehogy szétessen. Ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, borssal, végül hozzáöntjük az üveges lecsót. Pár percig együtt forraljuk, épp annyira, hogy a lecsó elveszítse a nedvességet, és besűrűsödjön a leve.
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzzük 7 percig, leveskockával ízesítjük, majd további 5 percig lefedve pihentetjük.