Hozzávalók / 6 adag

2.2 kg uborka
3 csokor kapor
1 db torma
2 ek só
1 szelet kenyér (csücske)
2 l víz

Elkészítés

Az uborkákat beáztatjuk, és új kis kefével lesikáljuk-megmossuk. Szűrőn keresztül leöblítjük, és desszertvillával megszurkáljuk. A végeit levagdossuk.
A megmosott kaporcsokrokat és a meghámozott tormát 3 részre osztjuk. Egy tiszta 4,25 l befőttesüveg aljára teszünk a kaporból és a negyed tormából. Rárakosgatjuk az uborkákat, majd az üveg felénél újból teszünk tormát és kaprot, folytatjuk a tetejéig az uborkák rakását, ugyancsak kapor és torma, erre rátesszük a kenyér csücskét.
Egy kancsóba a vízhez sót adunk, elkeverjük, és az uborkákra öntjük addig, míg ellepi. Egy fordított desszertes tányért teszünk a tetejére, és napos ablakpárkányra tesszük, 3-4 napig érleljük. Amikor kész, a kaprot, kenyeret, tormát kiszedjük, az uborkákat szűrőn leöblítjük, a levét egy tálba átszűrjük.
Nagyobb műanyag dobozba tesszük az uborkákat, levét ráöntjük, fedelét rátesszük, és hűtőben tároljuk. Hidegen fogyasztjuk.