Kórházba került, ráadásul súlyos sérülésekkel egy budapesti otthonból egy idős férfi. Állítja, az otthonban verték meg, mert nem akarta bevenni a gyógyszereit. Két ápoló, akik korábban a szociális intézményben dolgoztak, szintén áldatlan állapotokról számoltak be.
Helybenhagyták, ütötték-verték gondozói egy budapesti idősek otthonában, állítja egy idős férfi.

“Többször rám rontottak az ápolónők, szidalmaztak és össze-vissza karmoltak. Mindezt azért, mert a gyógyszeremet nem vettem be. Szeretnék ebből az intézetből minél hamarabb szabadulni, kegyetlenül, gorombán bánnak a betegekkel – mondta a férfi a Wegera, a kommunikátor nevű internetes blog videójában.

Az idős férfi állítását két, korábban ott dolgozó fiatal ápoló is alátámasztotta. Elmondásuk szerint is bántalmazzák a beteg, idős embereket az otthonban, annak ellenére, hogy jelentős összeget fizetnek azért, hogy gondoskodjanak róluk.

“Beszámíthatatlannak és idiótának próbálják beállítani őket. Sokszor a legalapvetőbb ellátásban is hiányt szenvednek, az étel minősége és mennyisége sem kielégítő. Higié-­niai problémák is felvetődtek az otthonban, előfordult például olyan, hogy a „véletlen balesetből” származó vértócsák napokig ott maradtak” – mondta az egyik, neve elhallgatását kérő ápoló, aki társával együtt felmondott írja a Blikk.

Az ügy bíróságra került, a lap szerint a dolgozók azzal magyarázzák a történteket, hogy Tibi bácsi már nem beszámítható. Az ügyben jelenleg vizsgálat folyik, a rendőrség is nyomoz.