Hozzávalók / 4 adag

250 g bulgur
4 ek napraforgó olaj
5 ek sűrített paradicsom
3 ek citromlé
4 közepes db újhagyma
2 közepes db paradicsom
1 db sárga kaliforniai paprika
0.5 közepes db kígyóuborka
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
400 ml víz

Elkészítés

A bulgurt felöntjük kb. 400 ml forró vízzel, és kb. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg megpuhul.
A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal és a citromlével, a bulgurhoz keverjük.
Az újhagymát vékony gyűrűkre, a paprikát és az uborkát apró kockákra, a paradicsomot kettévágjuk, a magokat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
Az előkészített zöldségeket a bulgurhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítsük.