Hozzávalók / 6 adag

500 g spenót
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 közepes db burgonya
600 g finomliszt
25 g friss élesztő
1 csipet cukor
500 g tehéntúró
3 ml tejföl
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
2 nagy db paradicsom
1 közepes db piros kaliforniai paprika
200 ml víz

Elkészítés

A krumplit megfőzzük sós vízben, villával áttörjük, hűlni hagyjuk. A spenótot az olajon a felaprított fokhagymával megfonnyasztjuk, majd turmixgéppel pürésítjük. 100 ml langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a spenótpürét, a tört krumplit, a sót (én 1 tk-nyit tettem bele), az élesztőt és a maradék vizet, jól összegyúrjuk. Ha kell, adunk hozzá még lisztet. Meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben ellapítjuk a tésztát, hogy mindenhová jusson, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 15-20 perc alatt. Kb. félidőben vékonyan megkenjük tejföllel.
A tejfölt a túróval elkeverjük, sózzuk ízlés szerint. A langallóra kenjük, pirospaprikával megszórjuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, és a felszeletelt langallóra halmozzuk.