Hozzávalók / 4 adag

10 dkg kolbász
4 db tojássárgája
1 db tojás
5 dkg parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
400 g spagetti tészta
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A kolbászból vágjunk vékony karikákat, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg jó ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre, és ha kihűlt, vágjuk apró darabokra.
A tojásokat üssük egy tálba, majd verjük fel. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal, majd az egészet keverjük össze.
A tésztát főzzük meg, de mielőtt leöntetnénk a levét, tegyünk félre belőle egy decivel.
Szűrjük le a tésztát, és azonnal, még forrón dobjuk abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, de már ne égjen alatt a láng. A forró tésztára öntsük rá a tojásos keveréket, gyorsan kezdjük el kavargatni, majd addig adagoljuk hozzá a félretett főzővizet, amíg egy krémes szósz be nem vonja a tésztát. (Ha a tészta már nem lenne elég forró, akkor kapcsoljuk be alatta a lángot, de csakis a legkisebb fokozaton, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz.)
Legvégül adjuk hozzá a pirított kolbászt, és tálalásnál szórjuk meg a tetejét aprított petrezselyemmel.