Hozzávalók / 6 adag

30 dkg szitált finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
10 dkg cukor
3 db tojás
330 g natúr joghurt
1 dl napraforgó olaj
40 dkg sárgabarack

Elkészítés

A barackot alaposan mossuk meg, kéztörlőn szárítsuk le, magozzuk ki és negyedeljük, vagy még kisebb darabokra vágjuk fel. A tojásokat habosítsuk fel a sóval, a cukrokkal, keverjük ki simára a joghurttal. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre az olajjal.
Simítsuk a masszát egy 20×30 cm-es sütőpapírral ellátott tepsibe. Egyenletesen szórjuk a tetejére a feldarabolt barackot, és ha úgy gondoljuk, még meghinthetjük egy kevés kristálycukorral.
180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Azért nem árt egy tűpróbát végezni, hogy a közepe nehogy lágy maradjon. Ez igazán egy sütőfüggő sütemény.
Miután kihűlt, tetszés szerint felszeleteljük, és ha még igény van rá, enyhén porcukorral meghintve szervírozzuk.