Hozzávalók / 4 adag
1 csirkemell filé (kb 50 dkg)
12 szelet húsos szalonna
1 dl zöldség alaplé
só, bors
1 tk olívaolaj
1 tk vaj
1 ek mustár
0,5 ek liszt
2 dl tej

Elkészítés:
A csirkemellet hosszanti irányban 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat lapjára fektetjük, a vastagabb végétől 0,5 cm-re kettévágjuk, és széthajtjuk. Így egy kb. 20 cm-es csíkot kapunk.
A csíkokat sózzuk, borsozzuk, és egyenként rájuk tesszük a szalonna szeleteket. Három csíkot összefonunk.
A fonatokat egymás mellé betesszük egy kis tepsibe vagy jénaiba. Aláöntjük a zöldség alaplevet.
Lefedjük, és 200 fokos sütőbe tesszük. 15 perc után levesszük a tetejét, és megpirítjuk (kb. még 10 perc).
A mustárt az olajon és a vajon megpirítjuk, majd megszórjuk 1 ek liszttel.
Együtt tovább pirítjuk (ne barnuljon meg!), és habverővel folytonosan keverve felöntjük a forró tejjel.
Sózzuk, borsozzuk. Ha sűrű, öntünk még hozzá tejet, és a kívánt sűrűségűre tovább hígítjuk.