Hozzávalók / 4 adag:
50 dkg közönséges tök (zsenge )
125 g joghurt (natúr)
0.5 csokor kapor
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, hoszzában kb 1 centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig rudakra.
Besózzuk a tökrudakat, állni hagyjuk negyed órát, átöblítjük vízzel, konyhai papírtörlőn leszárítjuk.
A joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk.
A zsemlemorzsába reszeljük a parmezánt.
A tökrudakat a kapros joghurtba mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos morzsában.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (úgy, hogy ne érjenek egymáshoz).
Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.