Hozzávalók / 4 adag:
50 g Vapeur vágott vajbab
1 nagy db paradicsom
1 db tv paprika
1 nagy db vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt (vagy kukoricakeményítő)
175 g tejföl (1 kis tejföl)
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
7.5 dl víz

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és egy kanál olajon, lábasban megpároljuk. Félrehúzzuk az edényt, fűszerpaprikát, sót, borsot keverünk a hagymához, majd jöhet a bab, a kockázott paradicsom és a még apróbb kockákba vágott paprika. Ezekkel jól összeforgatjuk, és pár percig összepároljuk, míg a paprika és a paradicsom összeesik és a levük kissé elfő.
¾ l vízzel felengedjük az egészet, ha kell, után sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. Egy kis tálban simára keverjük a tejfölt liszttel, ezt csorgatjuk a forrásban lévő vízbe. Pár perc forrás és folyamatos keverés után lehúzzuk a tűzről.