Hozzávalók / 4 adag:
50 dkg újkrumpli
10 dkg lángolt kolbász
10 dkg virsli
1 nagy db sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
2 ek tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csokor petrezselyem
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db babérlevél
rozmaring ízlés szerint
1 ek sertészsír (vagy napraforgó olaj)
3 l víz

Elkészítés:
Az újkrumplit meghámozzuk, és felkockázzuk. A kolbászt, a virslit, a sárgarépát karikára szeljük.
Egy kevés zsiradékon (3 ek) hirtelen megpirítjuk a kolbászt és a virslit, a lereszelt fokhagymát (2 perc elég).
Hozzáadjuk a lisztet, tovább pirítjuk (1 perc), megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan felengedjük vízzel a levesünket (kb. 2,5-3 l).
A levesbe belerakjuk a krumplit, a sárgarépát. Ha felforr, takarékra vesszük a lángot, és beletesszük egészben a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a babérlevelet. Ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Puhulásig főzzük.
Végül a tejfölhöz hozzámerünk egy merőkanálnyi forró levest, kikeverjük, és hozzáöntjük a leveshez, meghintjük a petrezselyemmel, még egyet rottyan, és kész.