Hozzávalók / 3 adag:
50 dkg csirkemell filé (2×2 cm-es kockákra vágva)
2 db tojás
1 ek író (vagy tejföl)
5 dkg finomliszt (1 dl)
3 dl panko
5 dkg parmezán sajt (reszelve)
1.5 ek olívaolaj
1 teáskanál só (durva tengeri só)

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük.
220 fokra felemeljük a sütő hőmérsékletét.
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót. A panko morzsát összekeverjük a parmezán sajttal, egy teáskanál sóval és 1 ek olívaolajjal.
A csirkemell kockákat először lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a panko morzsába.
Egy nagyobb tepsit olívaolajjal vékonyan megkenünk, vagy olajszóróval megspricceljünk. Belerakosgatjuk a húsokat, majd a tetejüket is megspricceljük egy nagyon kevés olajjal.
13 perc alatt aranybarnára sütjük.