Hozzávalók:
1 közepes fej brokkoli
1 nagy fej lilahagyma
30 dkg császárszalonna (lehet bacon vagy füstölt-főtt sonka is)
1 kis db alma
10 g fenyőmag
2 dl joghurt
2 ek majonéz
1 kávéskanál dijoni mustár
só ízlés szerint
10 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
A brokkoli vastag szárát vágjuk le, a zsenge, vékonyabb, kisebb szár részeket vékony szeletekre szeljük, és a rózsákat is szeleteljük, vágjuk nagyon apróra.
Hámozzuk meg és vágjuk apróra kockára az almát és a lila hagymát is.
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat, majd a szalonnát, füstölt sonkát is pirítsuk meg egy kicsit.
Keverjük össze a joghurtot a mustárral, sózzuk, borsozzuk tetszés szerint.
Forgassuk össze a joghurtos öntettel a brokkolit, a lila hagymát, a sajtot és az almát. Kóstolás után még sózzuk, ha szükségesnek érezzük, illetve még majonézt is adhatunk hozzá tetszés szerint.
Hűtőben pihentessük 1-2 órát, hogy összeérjenek az ízek, majd keverjük át, és tálaláskor szórjuk meg a magokkal. Pirítóssal kínálhatjuk.