Hozzávalók:
A tésztához
2 közepes db alma
0.5 citromból nyert citromlé
125 g vaj (margarin is jó)
125 g nádcukor
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojás (felverve)
150 g finomliszt (nálam most: 75 g rozsliszt, 75 g búzafinomliszt)
1.5 teáskanál sütőpor

A morzsához
40 g tört/darált dió (helyettesíthető mandulával)
40 g finomliszt (nálam most: 20 g rozsliszt, 20 g búzafinomliszt)
40 g nádcukor
0.5 teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
30 g vaj (margarin is jó)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x28-as tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
Az almákat meghámozzuk, dobókocka méretűre felkockázzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével. A vajat/margarint a cukorral és a vanília aromával krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet beleszitáljuk a vajas-cukros masszába. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt almákat is. A masszát a tepsibe öntjük, és elegyengetjük benne a tésztát, hogy mindenhova egyenlően jusson (ne ijedjünk meg, ha nehezen megy, sajnos egy kicsit nehéz a ragadós tésztával dolgozni).
A morzsa hozzávalóit egy másik tálban villa segítségével szemcsés állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tésztára szórjuk.
Kb. 40 percig sütjük, addig, míg a morzsa a tetején aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük. Ekkora adagból 16 szelet lesz.