Hozzávalók:
Batyu
50 dkg pizzatészta (sima kelt tészta)

Belevaló
5 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
4 dkg sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi koriander
5 dkg sűrített paradicsom (1 kávéskanál)
1 késhegynyi fűszerpaprika
1 késhegynyi római kömény
2 dl zöldség alaplé
2 ek balzsamecet
20 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db zöld kaliforniai paprika
3 db zöldhagyma
15 dkg mozzarella
5 ek olívaolaj

Tetejére
1 db tojás
0.5 ek tejföl (1 kávéskanál)
2 dkg parmezán sajt (2 kávéskanál)

Elkészítés:
Batyu
Készítsünk egy sima kelt tésztát vagy pizzatésztát, nagyjából fél kilónyit, vagy akár bolti kész, kelt tésztát is használhatunk, a töltelékkel el fog menni az időnk amúgy is.

Belevaló
A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon párolni kezdjük. A sárgarépát megpucolva és felkarikázva vagy kockázva hozzáadjuk a hagymához.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk össze egy kicsit. Szórjuk rá a gyömbért, az összevágott fokhagymát, a koriandert, a paprikát és a gyömbért. Ha ez mind bent van, adjuk hozzá a lencse nagy részét (egy kevés maradjon ki belőle a csirkéhez), magas lángon hevítsük fel, majd öntsük fel a zöldség alaplével.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára, kb. 15-20 percig. Ha megfőtt, egy botmixerrel, vagy konyhai aprítóba öntve finomra pürésítjük. Szép színe lesz. :)
A csirkemellet daraboljuk kisebb darabokra, sóval, borssal fűszerezzük, majd egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Közben a maradék lencsét majdnem puhára főzzük. Ha kicsit ropogósan kemény marad, az nem baj.
A kész csirkéhez hozzáadjuk a ropogós lencsét (főzővíz nélkül!), majd meglocsoljuk a balzsamecettel, és nagy lángon 1-2 percig összepirítjuk őket.
Egy serpenyőben a feldarabold zöld kaliforniai paprikából és karikázott zöld hagymából sóval, borssal egy friss zöld lecsót készítünk kevés olívaolajon. Pár percig fonnyasztjuk csak, ha kicsit ress marad, az pont jó lesz.

Csomagoljunk 
A tésztánkat nyújtsuk ki vékonyra, kb. egy nagy tepsi méretére. Képzeletben osszuk hosszában 3 részre. A középső részt fogjuk töltelékkel halmozni.
A lencsekrémmel kenjük meg a középső sávot. Ha ez megvan, halmozzuk rá egyenletesen elosztva a csirkés lencsés keverékünket, majd terítsük el rajta a zöld lecsót. A mozzarella sajtot szeleteljük fel, és rakjuk végig a tetején.
A tészta két szélső sávját merőlegesen csíkozzuk fel, majd ezeket a csíkokat behajtva kezdjük befedni a tésztát (egyet jobbról, egyet balról felváltva).
Ha a tésztát befedtük, kenjük meg a tojás, tejföl és parmezán sajt keverékével, majd tegyük a sütőbe, 180°C-on addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz (kb. 15-20 perc).
Ha megsült, legalább negyed órát pihentessük, mielőtt felszeleteljük. Tetszés szerint díszíthetjük is, a képen én apróra vágott retekkel és snidlinggel szórtam meg.