HOZZÁVALÓK
50 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
5 dkg zellergumó
10 dkg kelbimbó (mirelit is lehet)
10 dkg zöldborsó (mirelit)
zellerszár
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 db zöldségleveskocka
2 db paradicsom vagy 1 kiskanál paradicsompüré
frissen őrölt fekete bors
petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS
A sárgarépát hámozzuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott zellert kockázzuk fel, a kissé felengedett kelbimbót felezzük el. A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk kis kockákra, a hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. Kelbimbót alaposan mossuk meg, a nagyobbakat félbe is vághatjuk.

Az olajat forrósítsuk fel egy lábosban, és dinszteljük meg rajta a kétféle hagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, a kelbimbót, a borsót, a répát, a zellert és a leöblített zellerszárat, majd öntsük fel kb. 1,5 l vízzel. Végül adjuk hozzá a leveskockát is, ízlés szerint fűszerezzük, és főzzük puhára a zöldségeket.  

A főzési idő vége előtt pár perccel tegyük a fazékba az elfelezett paradicsomokat is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk az ételt.