HOZZÁVALÓK
2 db alma
3 db körte
2 marék szilva
1 fürt szőlő (kisebb)
10 dkg xylit (vagy cukor)
1 dl vörösbor
250 gramm joghurt (áfonyás vagy szedres)
2 púpos evőkanál keményítő
fahéj
szegfűszeg
citrombors

ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsöket megmossuk. Az almát és a körtét felkockázzuk, a szilvát kimagozzuk és elfelezzük (ha nagyobb, daraboljuk is fel), a szőlőt leszemezzük. Egy nagyobb lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.

Fűszerezzük, cukrozzuk, felfőzzük. Ha már nagyjából puhára főttek a gyümölcsök (azért még inkább roppanjanak!), behabarjuk a keményítővel elkevert joghurttal, és felöntjük a borral. 2-3 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük.