HOZZÁVALÓK
4 fej hagyma
2 ek olívaolaj
2 dkg vaj
tengeri só
frissen őrölt bors
2 dl száraz fehérbor
5 dl alaplé (húsleves)
1 ág rozmaring
4 szelet kenyér
10 dkg sajt

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított hagymákat vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. Forrósítsuk fel az olívaolajat és a vajat, majd kis lángon pirítsuk-pároljuk meg rajta a hagymát. Végül sózzuk és borsozzuk meg.

Öntsük hozzá a bort. Ha a hagyma már puha és világos színű, öntsük hozzá az alaplevet is. Fűszerezzük a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel, és forraljuk további 2 percig.

Borítsuk be a kenyérszeleteket reszelt sajttal, és süssük 175 fokos sütőben pirosra. Tegyük tányérokba, és merjük rájuk a forró levest. Azonnal tálaljuk.