HOZZÁVALÓK
12,5 dkg rizs
1 csipet só
3,7 dl tej
1,3 dl tejszín
1 db vaníliarúd
5 dkg cukor
A karamellához:
8 dkg tejkaramella bonbon
0,7 dl tej
2,5 dkg mascarpone
0,3 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított rizst tegyük teflonedénybe és öntsük fel 2,5 dl vízzel. Folyamatosan kevergetve főzzük puhára közepes lángon. Ha megpuhult, adjuk hozzá a sót, a tejet és a tejszínt. Főzzük addig, míg a rizs az összes folyadékot magába nem szívja. Végül keverjük bele a vanília kikapart magjait és a cukrot, majd lefedve hagyjuk kihűlni.

Melegítsük meg a tejet a felkockázott karamellbonbonnal. Ha a karamell felolvadt, vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk a tejkaramellát kissé kihűlni. Forraljuk fel a tejszínt, és öntsük a felkockázott csokoládéra, majd keverjük simára. Fóliával fedjük le, és hagyjuk kissé megdermedni. Keverjük a karamellhez a mascarponét, majd a csokoládés krémet is.

Rétegezzük a tejberizst és a karamellás csokoládékrémet felváltva üvegpoharakba. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.