HOZZÁVALÓK
1 db tök (kicsi, japán - Hokkaido tök)
1 db lila hagyma
2 szál újhagyma (zöldjével)
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes paprika
1 db piros paprika (csípős hegyes)
1 db sárgarépa
kicsi gyömbér
citromfű
olívaolaj
1 db zöldségleves kocka
1 db tyúkleves kocka
1 dl kókusztej
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál chili szósz
1 csésze rizstészta
0,5 db citrom
őrölt fekete bors
curry
fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
koriander mag
korianderlevél
petrezselyem
8 db garnéla
2 evőkanál rák (folyami)
1 l víz

ELKÉSZÍTÉS
A tököt félbe, majd csíkokra vágom, meghámozom, közepét eldobom. Ezután kb. 2 cm-es kockákra vágom. A lilahagymát, citromfüvet szeletelem. A fokhagymát és a gyömbért megpucolom, aprítom. A koriandert, petrezselymet apróra vágom. Az újhagymát, répát és paprikákat hosszú csíkokra vágom.

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hagymákat és a citromfüvet, és úgy 5 percig dinsztelem.

Hozzáadom a tök darabkákat, a répát, a paprikát, majd tovább dinsztelem. Felöntöm vízzel és a kókusztejjel, beleteszem az összemorzsolt leveskockákat, fűszerezem. Forrás után 10 percig főzőm.

Ekkor beleteszem a rizstésztát, a garnélákat, a rákokat és az összevágott koriandert, petrezselymet. Facsarok bele citromot, teszek bele citromszeleteket, locsolok bele szóját és chili szószt. További 5 percig főzöm.