HOZZÁVALÓK
30 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt
15 dkg vaj
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál lenmag
2 evőkanál szezámmag
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl
2-3 kiskanál só
A töltelékhez:
20 dkg zöldség (párolt)
kakukkfű
rozmaring
8-10 szelet bacon
25 dkg túró
1 csokor snidling
1-2 evőkanál tejföl

ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóiból pogácsatésztát készítünk: A liszteket elkeverjük, megsózzuk, elmorzsoljuk a vajjal, elkeverjük a magokkal.

Mehet a közepébe a tej, amiben előzőleg felfuttattuk az élesztőt, majd annyi tejföllel, amennyit felvesz (ez nálam kb. másfél deci volt), puha tésztát dagasztunk.

Letakarva langyos helyen kelesztjük. Közben a zöldséget megpároljuk, fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal.

A túrót kikeverjük annyi tejföllel, hogy jó krémes legyen, picit sózzuk (óvatosan, mert a töltekék és a szalonna is sós!), majd beleforgatjuk a zöldséget és a felaprított snidlinget.

A tésztát kisujjnyi vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, ráfektetjük a baconszeleteket, megkenjük a túrókrémmel és a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük.

Felszeleteljük, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra melegített sütőben pirosasra sütjük. Vegyes főzelék mellé, vagy csak magában is nagyon finom!