HOZZÁVALÓK
1 kg szilva (besztercei)
2-3 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
2-3 kiskanál vaníliás cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg finomliszt
5 dkg cukor
fél csomag sütőpor
10 dkg hideg vaj
1,5 dl zsíros tejszín
1 db tojás
1 csipet só
1 marék mandulapehely

ELKÉSZÍTÉS
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Meghintjük a cukrokkal, fűszerekkel, elkeverjük a keményítővel és egy pitesütő tálba tesszük.

A tésztához elkeverjük a száraz alapanyagokat, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat és az egészet elmorzsoljuk. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük és a vajas liszthez adjuk, majd fakanállal kidolgozzuk a tésztát.

Két evőkanállal vagy vizes kézzel kisebb halmokat formázunk a tésztából és szépen kirakjuk vele a szilva tetejét és megszórjuk a mandulával. Nem kell hermetikusan, de azért mindenhová jusson.

170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, enyhén felvert tejszínnel egyszerűen fejedelmi!