HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
1 csomag leves zöldség
2 zsenge karalábé
1 hagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
erőleveskocka
1 kemping sajt
A nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
fél dl víz
1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a fehér répát kettévágjuk, a karalábékat kockákra vágjuk, a hagymát egészen apróra vágjuk, a kelkáposztát (mert nálunk a leveszöldségben minding van), csíkokra vágjuk, a zellergumót egyben hagyjuk. 

Egy mély lábasban kevés olívaolajon a zöldségeket néhány percig folytonos kevergetés mellett pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel, és hozzáadunk 4 erőleveskockát. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Elkészítjük a nokedli tésztát, és a levesbe szaggatjuk, majd 5 perc alatt gyöngyöző forrás mellett készre főzzük.
Egy bögrébe néhány merőkanálnyi forró levest merünk, hozzáadjuk a kemping sajtot és habverővel simára keverjük. Az egészet a leveshez öntjük, rottyantunk egyet rajta, majd tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.