HOZZÁVALÓK
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj (+ a formához)
3 db tojás
10 dkg porcukor
5 dkg liszt
cukor (a formához)
A szószhoz:
4 evőkanál méz
60 dkg meggy
1 dl rum
fagylalt (kókuszos - a díszítéshez)

ELKÉSZÍTÉS
Olvasszuk meg a csokoládét, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Válasszuk ketté a tojásokat, és a sárgájákat verjük habosra a vajjal, valamint a porcukorral. Keverjük hozzá a csokit, az átszitált lisztet, és végül forgassuk bele a habbá vert fehérjéket is.

Vajazzunk ki és szórjunk meg kristálycukorral hat felfújtformát, és osszuk el bennük a masszát. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig.

Közben készítsük el a szószt. A mézet melegítsük fel, és adjuk hozzá a kimagozott meggyet a rummal együtt. Jól keverjük össze, és főzzük fedő alatt kb. 5 percig, majd fedő nélkül még 5 percig.

A kihűlt felfújtat fordítsuk ki a formából, és kínáljuk a szósszal.