HOZZÁVALÓK
20 dkg hagyma
20 dkg lila hagyma
1 fej fokhagyma
4 dl száraz fehérbor
1 dl olaj
1 dl tejszín
0,6 dl húslevesalaplé
4 szelet toastkenyér
20 dkg reszelt sajt
tengeri só
frissen őrölt bors
4 teáskanál konyak

ELKÉSZÍTÉS
A felszeletelt hagymát és lila hagymát pirítsuk meg az olajon, majd fedjük le és pároljuk 30 percig. Sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Pirítsuk együtt 3 percig, majd öntsük fel a borral és a húslevesalaplével.

Főzzük a levest 1 órán keresztül, majd dúsítsuk a tejszínnel. Tegyünk 4 cserépedénybe 1-1 tk konyakot, 1-1 szelet pirított toastkenyeret és a reszelt sajtot, majd merjük rá a forró levest, és azonnal tálaljuk.