HOZZÁVALÓK
Égetett tésztához:
2 dl olaj
cukor
20 dkg liszt
7 db tojás
A marcipánhabhoz:
20 dkg natúr marcipán
4,5 dl tejszín
2 ek körtepálinka
1 csomag zselatinfix
A körtemártáshoz:
2 db vilmoskörte
4 ek cukor
1 tk vaníliaeszencia
1/2 tk friss gyömbér
2 ek főzés nélküli vaníliás pudingpor

ELKÉSZÍTÉS
Forraljunk fel 2 dl vizet az olajjal, valamint 1-1 csipet sóval és cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, és folytonos kevergetés mellett főzzük addig, amíg el nem válik az edény falától.

Vegyük le a tűzről, keverjük tovább robotgéppel. Közben egyesével dolgozzuk bele a tojásokat.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és csillagcsöves nyomózsákkal, egymástól 5-6 cm távolságra nyomjunk a tésztából 4 cm átmérőjű rózsákat. Kenjük meg őket kevés vízzel, majd süssük a 200 fokos sütőben 15 percig. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.

A marcipánhabhoz reszeljük le a marcipánt, majd tegyük lábosba 1,5 dl tejszínnel és a körtepálinkával. Kis lángon melegítsük addig, amíg a marcipán fel nem oldódik. Vegyük le a tűzről, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A megmaradt tejszínt verjük kemény habbá a zselatinnal, és forgassuk a pálinkás marcipánhoz.

A mártáshoz tegyük lábosba a meghámozott, kimagozott és felkockázott körtét 3 dl vízzel, a lereszelt gyömbérrel, a vaníliaeszenciával és a cukorral. Főzzük 10 percig, majd vegyük le a tűzről, és pürésítsük botmixerrel. Végül sűrítsük be a kevés vízzel elkevert pudingporral.

A képviselőfánkok kalapjait vágjuk le, majd habzsák segítségével nyomjunk bele rózsákat a marcipános krémből. Tálaljuk a langyos körtemártással.