Hozzávalók:
60 dkg fehér halfilé 
5 evőkanál vaj 
2 csomó spenót, durvára vágva 
2 gerezd fokhagyma, összezúzva 
80 ml főzőtejszín 
csipet őrölt szerecsendió 
2 evőkanál liszt 
2 evőkanál olívaolaj 
25 dkg koktélparadicsom 
1 teáskanál szárított oregánó 
só 
bors

Elkészítés:
A 3 evőkanál vajat egy serpenyőben közepes lángon felhevítünk és 30 másodperc alatt megkapatjuk rajta az összezúzott fokhagymát. 

Hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés mellett néhány perc alatt megpároljuk. 

Takarékra vesszük alatta a lángot, beleöntjük a főzőtejszínt és tovább pároljuk három percig. Ezután hozzáadjuk a szerecsendiót, elkeverjük, a tűzről levesszük és fedő alatt melegen tartjuk. 

A halat besózzuk, borsozzuk és a liszttel együtt egy zacskóba tesszük, és óvatosan addig rázogatjuk, amíg a liszt egyenletesen be nem vonja. 

Egy serpenyőben közepes tűzön felhevítjük az olajat a maradék vajjal és 2-2 percig sütjük rajta a hal mindkét oldalát. Tányérra szedjük, fóliával lefedjük, hogy melegen tartsuk. 

A visszamaradt zsiradékba adjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, az oregánóval fűszerezzük és két percig sütjük (vagy amíg a paradicsom puha nem lesz). 

Tálalásnál a tejszínes spenótra fektetjük a halszeletet, és a tetejére fektetjük a paradicsomot. 

Jó étvágyat!