Hozzávalók:
300 g sima liszt 
200 g hideg vaj, apróra vágva 
45 g porcukor 
4-5 evőkanál tej 
35 g kakaópor 
200 g jó minőségű étcsokoládé, durvára vágva 
250 ml tejszín 
2 tojás, enyhén felverve 
4 tojásfehérje 
210 g porcukor 
tejszín

Elkészítés:
A lisztet, a vajat, a porcukrot és a kakaóport a tálban robotgéppel addig keverjük, amíg zsemlemorzsa szerű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és addig keverjük, amíg tésztává nem áll össze. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán simára gyúrjuk. 

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és enyhén lisztezett sodrófával adagonként 4 mm vastagra nyújtjuk. Egy 3 cm mély, 8 cm-es kerek bordázott süteményformába belenyomunk egy tésztát, és a felesleges részt levágjuk. Kivesszük a tésztát, félretesszük, és a többivel is így járunk el. Az így kapott kis tésztaformákat a hűtőbe tesszük pihenni. 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kis tésztaformákat sütőpapírral kibéleljük és rizzsel vagy szárított babbal megtöltve a tepsibe helyezzük. 15 percig sütjük. A sütőből kivéve eltávolítjuk a rizst vagy babot, majd további 10 percre visszatesszük a sütőbe sülni (amíg ropogós nem lesz). 

A sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentjük. A csokoládét és a tejszínt egy serpenyőben alacsony lángon összekeverjük. Fém kanállal néha megkeverve 5 addig melegítjük, amíg a csokoládé megolvad és a keverék sima nem lesz. Ezután félretesszük egy kicsit hűlni. 
Hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. Az így kapott csokis keveréket a tésztába töltjük és a 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. 

A habcsókhoz elektromos habverővel egy tiszta száraz edényben addig verjük a tojásfehérjét, amíg „be nem csúcsosodik”. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor feloldódik és a keverék sűrű, fényes nem lesz. 

A habcsókot a sütemények tetejére halmozzuk és a sütőbe tolva 5-6 percig sütjük. Ezután 30 percre félretesszük hűlni. 

Tejszínhabbal tálaljuk.