HOZZÁVALÓK
1,5 kg édesburgonya
tengeri só
300 ml tej
200 g vaj
1 teáskanál fehér bors
700 g pulykamellfilé
2 evőkanál olaj
200 g aszalt szilva
200 g gesztenye (főtt hámozott + a tálaláshoz)

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított, cikkekre vágott édesburgonyát főzzük puhára sós vízben. Azután szűrjük le, hagyjuk kissé hűlni, majd burgonyanyomóval törjük át. Adjuk hozzá a meglangyosított tejet és a megolvasztott vajat. Végül ízesítsük egy kevés sóval és a borssal.

A megtisztított pulykamellet kissé klopfoljuk ki, és tegyük az olajjal megkent alufóliadarabra. Osszuk el rajta az aszalt szilvát, valamint a gesztenyét, és szórjuk meg egy kevés sóval. Tekerjük fel a húst az alufólia segítségével, a végeket szorosan kössük meg, rakjuk tepsibe, és süssük készre 160 fokon 30-35 perc alatt.

Tálaláskor távolítsuk el a roládról az alufóliát, vágjuk fel szeletekre, és rendezzük el azokat a mélytányérokba halmozott édesburgonyakrémen. Egy kevés gesztenyével díszítve tálaljuk.