HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkemellfilé
tengeri só
frissen őrölt bors
4 evőkanál olaj
10 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
10 dkg főtt gesztenye
2 dl tejszín
60 dkg kelkáposzta
2 ág kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított csirkemellet sózzuk és borsozzuk meg. Forrósítsuk fel az olaj felét, majd alacsony hőmérsékleten süssük rajta a húst puhára. Csíkozzuk fel a bacont, és süssük ropogósra a megmaradt olajon. Emeljük ki a megsült darabokat, és tegyük félre.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk világosra a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a falatnyi darabokra vágott gesztenyét, majd öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk be fele mennyiségűre. Végül sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

A kelkáposzta külső leveleit távolítsuk el, a torzsáját vágjuk ki. Főzzük a levelekre bontott káposztát forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig. Tegyük jeges vízbe, majd szűrjük és csepegtessük le. A vastag ereket vágjuk ki, a leveleket csíkozzuk fel. Adjuk a tejszínes gesztenyéhez, és forraljuk 1 percig. Forgassuk hozzá a kisült bacont, végül fűszerezzük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.