HOZZÁVALÓK
80 dkg kanadai tök (kicsi)
2 db körte (Alexander)
1 db krumpli
1 db gyömbér (2 cm-es)
3 teáskanál cukor
3 teáskanál méz
olívaolaj
1 db zöldségleves kocka
őrölt fekete bors
cayenne bors
6 dl víz
1 teáskanál vaníliás cukor
1 db chili
3 db szegfűszeg
8 dl víz
5 cl körtepálinka
tökmagolaj
ecet (bazsalikomos)
10 szem dió

ELKÉSZÍTÉS
A tököt hosszában négybevágom, magjait eltávolítom, meghámozom, feldarabolom. Egy serpenyőbe rakom, szórok rá 2 teáskanál cukrot, locsolok rá olívaolajat és csurgatok rá 2 teáskanál mézet. Berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe.

A krumplit meghámozom, kockákra vágom. A gyömbért megpucolom, aprítom. A körtéket négybevágom, két darabon rajtahagyom a szárát. A többit meghámozom, és darabolom.

40 perc elteltével a körtéket is berakom a serpenyőbe, megszórom cukorral, és csorgatok rá mézet. 20 perc után a serpenyőt kiveszem, a tartalmát a száras körték kivételével egy fazékba borítom, hozzáadom a krumplit, a gyömbért, felöntöm vízzel. Fűszerezem, és addig főzöm, míg a krumpli is megpuhul.

Botmixerrel összekeverem, de azért hagyok benne darabokat is. Szórok bele vaníliás cukrot. Beleöntöm a pálinkát.