Hozzávalók:
200 g liszt
100 g vaj vagy margarin
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
4 ek víz
1 csipet fahéj
2 szép narancs
bourbon vaníliás cukor és forralt bor keverék a szóráshoz

Elkészítés:
A lisztből, vajból, cukorból, vízből, a csipetnyi fahéjból és a csomag vaníliás cukorból összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, hogy szép kerek legyen a formája egy kistányért belenyomunk mankó gyanánt s a széleit feltekergetjük.
A narancsokat jó alaposan mossuk le hiszen héjastul tesszük a süteményre. Aki gondolja nyugodtan próbálja ki a hámozott verziót is, de elhihetitek, hogy sokkal, klasszisokkal jobb a héjas verzió. Tisztítás után felezzük el s vágjuk szép egyforma szeletekre, majd helyezzük tetszőleges formában a tésztára. Hintsük meg kevés vaníliás cukorral és forralt bor fűszerkeverékkel. Helyezzük a sütőbe, 180-200 fokon süssük 20-25 percet .