Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
0,5 liter házi paradicsompüré
0,5 dl víz
25 dkg házi aprított paradicsom konzerv
1 kis csokor friss bazsalikom
3 ág friss oregáno
ízlés szerint só
frissen őrölt fekete bors
apetina (lm) feta jellegű sajt a tálaláshoz

Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk.
Ha a leves felforrt, összeturmixoljuk a bazsalikommal, az oregánoval. Ha szükséges, utána fűszerezzük – én ezt a levest jó fűszeresen szeretem – és forrón, vagy hidegen, kockára vágott feta sajttal kínálom.
Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel hígítható, csak akkor forraljuk fel újra a turmixolás után.