Hozzávalók:
20 dkg kenyérliszt
25 dkg finomliszt
2 tk só
8 dkg vaj
1 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tk porcukor
3 ek tejföl
15 dkg tepertőkrém
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Kenéshez:
1 tojás enyhén felverve

Elkészítés: 
Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, keverjük bele a sót, és morzsoljuk el benne a vajat. Ezután adjuk hozzá a szoba hőmérsékletű tojást, a tejfölt és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Tíz perc alatt dagasszunk belül tésztát, és letakarva, meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára.

Ezután kb. 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát, kenjük le a fele mennyiségű tepertőkrémmel. Sózzuk, és borsozzuk ízlésünk szerint. Hajtsuk meg könyvtechnikával (harmadoljuk képzeletben, hajtsuk be jobbról balra, majd a bal oldalát hajtsuk le, ezután fentről le, és lentről fel), és pihentessük hűtőben 20 percet.

Ezután nyújtsuk ki újra, kenjük le a tepertőkrém másik felével, fűszerezzük, és hajtsuk meg újra. Ezt követően tegyük újabb 20 percre hidegre.

Az idő letelte után következik egy utolsó hajtás (kenés nélkül), majd újra visszarakjuk a hűtőbe. Az utolsó 20 perc letelte után kb. 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét egy éles késsel berácsozzuk, és kiszaggatjuk a tetszés szerinti méretű pogikat (mi a nagyobbakat szeretjük, mert ezek kevésbé száradnak ki, sütés után kívül ropogós, belül pedig puhák maradnak).

Sütőpapíros tepsire rakjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.