Hozzávalók
- egy púpos evőkanál liszt
- 1,5 l víz
- 1 húsleves kocka
- fél pohár 20%-os tejföl, vagy egy kisebb pohárnyi főzőtejszín
- 20 dkg trappista sajt
- bors

Elkészítés: 
Forraljuk fel a vizet, majd dobjuk bele a leveskockát. Míg fő, reszeljük le a sajtot. A lisztet és a tejszínt (tejfölt) összeöntve készítsünk habarást. Miután elkészült, zuttyantsuk bele a leveslébe, majd szépen jöhet bele a reszelt sajt is. Forraljuk tovább pár percig. Ízlés szerint beletesszük a borsot. (lehet, hogy só is kell bele, de ezt óvatosan, mert a sajt és a leveskocka is sós)

Igény szerint még tésztát is lehet tenni a levesbe, pl. előzetesen darabokra tört, és sós vízben megfőzött spagettit. Vagy, ahogy mi csináltuk, pirított kenyeret, zsemlét, felkockázva.