Hozzávalók: 
3 ek olaj
30 dkg vöröshagyma
5-5 dkg sárgarépa és fehérrépa
1 ek sáfrányos szeklice
5 dkg apróra vágott friss gyömbér
5 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 ek só
40 dkg vegyes halkocka
1 l száraz fehérbor
½ citrom leve
10 dkg savanyú káposzta
5 dkg vaj
1,5 dl tejföl
1 dl házi tejszín
1 csokor petrezselyem

Elkésztítés: 
Három evőkanál olajon megpirítunk 30 dkg vöröshagymát, 10 dkg szeletelt sárga és fehérrépát. Megszórjuk egy evőkanál sáfrányos szeklicével és 5 dkg apróra vágott friss gyömbérrel. Hozzáadunk 5 gerezd apróra vágott fokhagymát, két babérlevelet, egy evőkanál sót és 20 dkg vegyes halkockát. Felöntjük egy liter felforralt száraz fehérborral és rácsavarjuk egy fél citrom levét. 35-40 percig főzzük majd lepasszírozzuk. A sűrű léhez hozzáadjuk a julinnre vágott 5-5 dkg zöldséget, a 10 dkg savanyú káposztát és a 40 dkg apróra vágott vegyes halkockát. 5 dkg vajat is hozzáadunk. Ezután a levest behabarjuk 1,5 dl tejföllel. Majd 1 dl házi tejszínt is adunk hozzá. Apróra vágott petrezselyemmel forrón tálaljuk.