A sima szusi megítélésem szerint alaposan megosztja az embereket, azonban ez a gyümölcsös szusi kicsiknek és nagyoknak egyaránt a tökéletes választás lehet, ha finom, gyümölcsös desszertről van szó.
Külföldön már óriási sikernek örvend ez a roppant különleges édesség, (Fruit Sushi és Frushi néven) itthon azonban még nem annyira népszerű, ezért gondoltam illene végre egy használható receptet írni hozzá. A recept szépsége abban rejlik, hogy roppant egyszerű elkészíteni, ráadásul ezerféleképpen ízesíthetjük, így garantált, hogy mindenki megtalálja majd a saját szájízének kedvező változatot.

Hozzávalók

- másfél bögre szusi vagy rizottó rizs
- 2 bögre víz
- 3 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 bögre kókusztej
- másfél teáskanál vanília vagy 3 teáskanál méz
- gyümölcsök ízlés szerint (pl: eper, szeder, ananász, alma, kivi, stb.)

Elkészítés

A rizst, a vizet, a cukrot és a sót elkeverjük, majd 20 percig főzzük.
Ezután hozzáöntjük a kókusztejet és a vaníliát/mézet, majd jól elkeverjük.
Feldaraboljuk a választott gyümölcsöket.
Kézzel, vagy pedig bambusz roló segítségével kilapítjuk a rizs masszát, majd megpakoljuk gyümölccsel és végül a rendes szusihoz hasonlóan feltekerjük.
Ezzel kész is lennénk, rengeteg módon díszíthetjük és varázsolhatjuk még különlegesebbé, legyünk kreatívak. Az imént leírt teljes folyamat megtekinthető az alább található videóban.