Rendkívül ízletes krémleves, amely különösen az őszi-téli hónapok nagy favoritja. Nemcsak finom, de egészséges is: jelentős mennyiségben tartalmaz A-vitamint!
Hozzávalók
1 közepes méretű sütőtök, hámozva és kb. 1 centis darabokra vágva (kb. 40 dkg)
1 nagy hagyma, felaprítva
3 közepes gerezd fokhagyma, felaprítva
1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál currypor
1 evőkanál + 6,5 dl csirke- vagy zöldségalaplé
180 ml kókusztej (bio- és ázsiai boltokban kapható)
2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
só és fehér bors ízlés szerint

Elkészítés
1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.

2. Hámozzuk meg és vágjuk fel a sütőtököt.

3. Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, gyakran kevergetve.

4. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd dinszteljük tovább még egy percig. Adjuk hozzá a kurkumát és a curryt, és alaposan keverjük össze a hagymával és gyömbérrel.

5. Adjuk hozzá a sütőtököt és az alaplevet, majd ismét keverjük meg jól.

6. Emeljük a hőfokot magasra. Amikor a leves forrni kezd, vegyük vissza a lángot kis/közepes értékre, és fedő nélkül főzzük a levest, amíg a sütőtök meg nem puhul (körülbelül 10 perc).

7. Adjuk hozzá a kókusztejet, majd öntsük a levest adagonként egy turmixgépbe (ügyeljünk arra, hogy ha a turmixgépet túlságosan teletöltjük, a forró leves kiömölhet). Turmixoljuk össze a levest jó alaposan. Ha túl sűrű, hígíthatjuk egy pici kókusztejjel vagy forró alaplével.

8. Öntsük vissza a főzőedénybe, fűszerezzük tetszés szerint sóval és fehér borssal. Melegítsük újra, majd adjuk hozzá a korianderzöldet.

9. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc
Adagok száma: 4 adag