Hozzávalók:
500 g vagdalt csirkehús
1 lime
1 teáskanál friss kakukkfű levél
1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
őrölt bors
1 babérlevél
15 g szárított gomba
vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 kicsi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g barna csiperkegomba
1 evőkanál ketchup
3 evőkanál sherry
8 evőkanál creme fraiche
2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
250 g hosszú szemű rizs
1 konzerv édes kukorica

Elkészítés:
Készítsük el a húsgolyókat: keverjük össze a húst a reszelt lime héjjal, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és a fűszerekkel. Formázzunk belőle körülbelül 20 kicsi labdát (mártsuk a kezünket hideg vízbe, így gyorsabban és könnyebben tudunk dolgozni). Takarjuk le és pihentessük 10 percig.

Tegyük a golyókat forrásban lévő vízbe, ízesítsük a babérlevéllel, és főzzük 5 percig. Vegyük ki a vízből a golyókat egy szűrőkanál segítségével. Ebben a vízben főzzük meg a kukoricát, a főzési idő utolsó 2-3 percében adjuk csak hozzá. 

Öntsünk 150 ml forró vizet a szárított gombára és hagyjuk, hogy a víztartalmát visszanyerje. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a megpucolt, felaprított hagymát és pirítsuk néhány percig. Tegyük hozzá a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a gombát és főzzük 4 percig, adjuk hozzá a másik gombát is, a ketchupot és a sherryt. Forraljuk fel, adjuk hozzá a gombalevet, pároljuk addig, hogy a felére összeessen. Kanalazzuk bele a creme fraichet és jól keverjük el a szószt.

Tegyük bele a húsgolyókat, melegítsük össze az egészet és adjuk hozzá a petrezselymet. Tálaljuk a kukoricával összekevert rizzsel.