Hozzávalók:

4 tojás szétválasztva
1 ek stevia
1 ek xylitol
1 ek cukor
1 ek hajdinaliszt
2 ek darált mandula
1 ek fehér búzaliszt
1 tk sütőpor
Krém:
2,5 dl tejszín
25 dkg mascarpone
3 ek xylitol
1,5 ek szeder-vagy málnalekvár
1 csepp vaníliaaroma
1 nagy marék szeder

Elkészítés:

A tojásfehérjét enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a cukorféléket (xylitol, stevia, cukor), s azzal kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat is, és azzal is verjük még két percig.

Összekeverjük a lisztféléket (fehér, - hajdina, mandula) és hozzáadjuk a sütőport.

Erre öntjük a tojásos masszát, óvatosan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

160 fokon sütjük 15 percig, majd 180-on még 5 percen át.

Tűpróbával ellenőrizzük!

A krémhez felverjük a tejszínhabot, és a xyliollal kikeverjük a mascarponét. Belecseppentjük a vaníliát és óvatosan belekeverjük a lekvárt is.

A kihűlt piskóta tetejére kenjük, majd jól megszórjuk szederrel.