Valószínűleg azért változott az osztrák álláspont, mert szembejött a valóság - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az M1 Ma reggel című műsorában.
A politikus szerint míg korábban az osztrákok korridorról beszéltek és arról, hogy mindenkit befogadnak, mára a magyar műszaki határzárat tartják az egyetlen lehetséges megoldásnak.

Beszélt arról is, hogy a horvátok is Ausztriáéhoz hasonló álláspontra helyezkedtek mindaddig, míg az országot el nem érte az első nagyobb bevándorlóhullám. Aztán ez az álláspont 24 óráig tartotta magát. Felhívta a figyelmet arra, hogy közvélemény-kutatások szerint a horvát választók 85-90 százaléka azt mondja, le kell zárni a határokat, Horvátország a horvátoké. Megemlítette egyébként, hogy a horvát kerítés heteken belül teljes mértékben elkészülhet.

Az illegális bevándorlás Európa alapjait moshatja alá ebben a mértékben, ez csak fokozódni fog. Az év utolsó két hónapjában többen jöhetnek, mint az év eddigi időszakában, és már most is 250 ezer (bevándorlón) „vagyunk túl” – fogalmazott.

Forrás: hirado.hu