Hozzávalók:
2 szép, nem túl érett őszibarack
6 szem pirított mandula
1-1 kiskanál pirított fenyőmag és (nem sózott) pisztácia
2 kiskanál málnalekvár
2-2 kiskanál tejszín és barna cukor (kandiscukor)

Elkészítés
Az őszibarackot megmossuk, elfelezzük, magját kiemeljük. A pirított magokat éles késsel durvára vágjuk, tálba szórjuk, a málnalekvárral meg a tejszínnel alaposan összekeverjük. A fél barackok közepét ezzel megtöltjük, és a gyümölcsöket tűzálló tálban egymás mellé ültetjük. Tetejét a barna cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 4 percig sütjük, majd tálalás előtt 2 percig pihentetjük. Mikrohullámú sütőben is elkészíthető, ekkor 900 wattal 4 percig vagy 700 wattal 6 percig sütjük.