Hozzávalók:
A piskótához:
7 db tojás
14 dkg nyírfacukor
14 dkg liszt
3 dkg őszibarack
A krémhez:
20 dkg joghurt
20 dkg őszibarack
10 dkg nyírfacukor
3 dkg vaníliás cukor
2 cl barackpálinka
20 dkg hideg pudingpor
80 dkg tejszínhab (20 dkg a díszítéshez szükséges)
3 dl tejszín

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk és a cukorral habbá verjük. A barackot apróra vágjuk, és a lisztbe keverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. Az így kapott masszát tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Közben a krémhez a barackot felkockázzuk, a barackpálinkát, a cukrot, a vaníliáscukrot hozzáadjuk. A pudingport a joghurttal és a tejszínnel simára keverjük, majd a barackkal összekeverjük. A végén tejszínhabbal lazítjuk. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, a krémet beletöltjük. Tejszínhabbal és barackszeletekkel díszítjük.